winkel familie 2023_3
winkelaanzicht 2023_4
picture1-26007

Boerenkaas

Wij zijn heel trots op ons enorme assortiment boerenkaas. Als het even kan halen wij de kaas bij ‘onze’ boeren uit de regio. Boerenkaas is gemaakt van rauwe melk. Deze rauwe melk geeft de kaas zijn eigen, unieke krachtige smaak. Boerenkaas smaakt nooit precies hetzelfde. De verschillen in koeienras, voer, grondsoort, gras, receptuur en bereidingswijze geven de variatie in smaak. Proef bij ons in de winkel het verschil! Boerderijkaas wordt net als boerenkaas gemaakt op de boerderij, uitsluitend van de melk van de eigen veestapel. Het enige verschil is dat de melk kortstondig wordt verhit.
Hoe wordt boerenkaas gemaakt/Klokhuis

Noord-Hollandse CONO kaas

Onze Noord-Hollandse kaas is afkomstig van de CONO kaasmakers uit de Beemster. CONO kaas is niet alleen het beste van kwaliteit en smaak. De Kaaswereld staat ook helemaal achter hun bedrijfsfilosofie. CONO is een boerencoöperatie die al meer dan 100 jaar bestaat. In de hele keten wordt gewerkt met echte aandacht voor mens, dier en milieu.Duurzaam en eerlijk daar staan we voor.
CONO kaas is in 7 verschillende leeftijden in huis en allen zijn vegetarisch gestremd. De magere 30+ varianten hebben we in 4 verschillende leeftijden en komijn.

Buitenlandse kaas

Over buitenlandse kazen valt zoveel te vertellen en te ontdekken. In het buitenland hebben ze, naast de (half)harde berg- en abdijkazen, ook andere tradities van kaasmaken. De korst van de meeste witte korst-, rood flora- en blauw geaderde kazen kunt u gewoon eten. Welke kaas u kiest hangt af van wat u ermee gaat doen; Bij de borrel, op een grote kaasplank, als afsluitend dessert of als ingrediënt in een gerecht. De keuze is reuze! Vraag het Kaasteam in de winkel naar een passend advies. We helpen u graag!

Biologische kaas

Als u biologisch belangrijk vindt, dan heeft u bij De Kaaswereld iets te kiezen. Vast in ons assortiment hebben wij o.a. de beroemde REMEKER kaas, WILDE WEIDE kaas, diverse kazen van DE MEESTER AFFINEURS en BIOKAAS KINDERDIJK. Bio-kaas is gemaakt van 100% biologische melk. Deze melk komt van dieren die alle ruimte krijgen. De weilanden van de biologische boeren mogen niet kunstmatig worden bemest én er worden ook geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Daarnaast worden de dieren niet behandeld met antibiotica, omdat de antibiotica ook niet in de melk aanwezig mag zijn. 

Kruidenkaas

Nergens vind u zoveel verschillende smaken als bij De Kaaswereld. Een aantal hebben we vast in ons assortiment zoals boerderijkaas brandnetel, truffel, Italiaanse kruiden, 5-kruiden, peper, fenegriek, jalapeño en komijn. Daarnaast hebben we wisselend in het seizoen ook iedere keer nieuwe smaken om van te genieten. Ons 'kruidenkaas-festival' is steeds verrassend: Kaas met vergeten groenten, boerenkool/pompoenpitten, zeewier, paprika/ui, chips/knoflook en kaas met hele goudsbloemen zijn de toonbank al gepasseerd. Dat is altijd proeven met een glimlach!

Hollandse Geitenkaas

Voor de Hollandse geitenkaas hebben we de keuze gemaakt voor de kazen van Amalthea uit het Brabantse Rijen. Daar wordt de kaas gemaakt met speciale receptuur voor Kaashandel Remijn, waar de kazen vervolgens onder de ideale omstandigheden gerijpt worden tot de 5 verschillende leeftijden van jong tot overjarig.


Geitenkaas met kruiden

Van Buurvrouw Marijke Booij uit Streefkerk hebben de geitenkaas met kruiden geselecteerd. Marijke heeft een enorm scala aan recepturen en kruidenmengsels waar we het hele jaar door mee kunnen verrassen. Standaard hebben we de smaken Fenegriek, Truffel, Italia in huis. Op de wisselkaart staan Lentebok, Peper, Lavendel, Tijm-citroen.

Hollandse Schapenkaas

Romig, fris, mild, zacht en vol van smaak. Dát typeert de schapenkaas van boerderij Horstbrande. De roomzachte structuur proeft als een bijzonder geschenk van het Friese melkschaap. Dankzij het eigenzinnige recept van Gerrit Boonzaaijer zijn de Horstbrande kazen verbeterde versies van hoe schapenkaas hoort te smaken.

Zuivelfabriek De Graafstroom

In het Zuid-Hollandse Bleskensgraaf staat Zuivelfabriek De Graafstroom. De Graafstroom werkt samen met een aantal partners voor een toekomstbestendige landbouw en hebben zich verenigd in het project Groene Cirkels.
De kaas van De Graafstroom hebben we in de leeftijden 'jong belegen' en 'belegen' voor een vaste aantrekkelijke prijs.