Koeien op de Poeldijk, Rijpwetering
Boerderij De Eenzaamheid, Kagerplassen
Koeien op Kaageiland
Jongvee Boterhuispolder, Oud Ade
Koeien Aderweg, Roelofarendsveen

Lokale ambacht- en streekproducten

Onze filosofie is ‘wat van dichtbij komt is lekkerder’. Dat kunnen wij met een gerust hart beweren. De beste boerenkaas van Nederland komt uit ‘onze polders' uit de regio. Voor ons is het dus vanzelfsprekend dat wij de meeste boerenkaasmakers persoonlijk kennen. We komen regelmatig op hun boerderijen en kunnen u het echte verhaal vertellen… Dat smaakt nóg lekkerder! Maar er wordt niet alleen kaas gemaakt rondom Kaag en Braassem. Ook andere producten vinden hun wieg terug in onze regio; zoals de speciaalbieren van lokale brouwerijen, tulpenbolletjes op zuur, biologisch boerderij-ijs en Veense honing.

Kaas keuren bij de boer

De kaaswereld is gevestigd in gemeente Kaag en Braassem, daar waar de beste boerenkaasmakers vandaan komen. Eigenaar Richard van Klink is geboren en getogen in Roelofarendsveen. Samen met een vast kaasteam draait hij als onafhankelijke ondernemer de winkel. In drukke tijden werkt de hele familie mee. Zo ging dat vroeger ook op de chrysanten- en tulpenkwekerij van zijn vader. Als oudste zoon zou hij de kwekerij overnemen, maar de tijden veranderden. Na 20 jaar ervaring bij een kaasgroothandel trok hij in 2007 de stoute schoenen aan en maakte hij naam met de Kaaswereld op het Noordplein. Mede door zijn agrarische achtergrond is er veel contact tussen Richard en de boeren. De lijnen zijn kort en Richard haalt de boerenkaas zo veel mogelijk uit deze regio. Op deze manier weet hij wat er speelt bij de boer en welke kwaliteit er in huis komt. De meeste kaas van de boerenkaasmakers uit Kaag en Braassem vallen regelmatig in de prijzen bij de boerenkaaskeuringen. Het team van De Kaaswereld is daarom heel trots op de boeren en draagt dat breed uit!

Boerenkaasmakers samen

In 2019 is De Kaaswereld mede initiatiefnemer geweest bij de oprichting van ‘Rondom Kaas en Braassem’.
20 boerenkaasmakers uit de regio hebben de handen ineengeslagen om deze prachtige regio op de kaart te zetten.In de polders rond het Braassemermeer en Kagerplassen wordt al generaties lang kaas gemaakt en kent men een lange geschiedenis. Het gebied is van nature heel waterrijk. De boerderijen waren in vroegere tijden moeilijk bereikbaar en al het transport ging via het water. Voor ‘onze’ boeren was het een tijdrovende klus om de melk iedere dag vers bij de consument te krijgen. Om deze reden werd de melk verkaasd op de boerderij. Ongeveer twee keer per maand werd de kaas op de markt in leiden verhandeld.

Vandaag de dag zorgen onze boeren er nog steeds voor dat wij kunnen genieten van heerlijke ambachtelijke kaas. Maar maken zij het ook mogelijk dat wij op een mooie zomerdag langs de weilanden kunnen wandelen, varen of fietsen en kunnen genieten van ons prachtige polderlandschap.
BOER en KAAS fietsroute

De Kaaswereld in het nieuws

De Kaaswereld komt regelmatig in het lokale nieuws of worden we vermeld in landelijke vakbladen. We willen graag regionaal betrokken zijn middels o.a. Kaag en Braassem Promotie en steunen we mooie initiatieven zoals fietsmaatjes en stichting oud Alkemade. 

Voor de donatie van cadeau's of veilingstukken t.b. lokale pleinfestivals en andere goede doelen hebben we een heel voordelige regeling in het leven geroepen. (Als u daar meer over wilt weten kunt u altijd contact met ons opnemen). 

Al heel wat jaren leveren we op deze manier de wijn voor Alpe d'HuZes team All4all.