picture2-26002
picture-260014
picture-260015

Familie Rotteveel

Rijpwetering - KAAS en Braassem

Erik Rotteveel uit Rijpwetering maakt echte boerenkaas met kruimel zuivel. De gestremde melk wordt eerst verkruimeld voordat deze in het kaasvat belandt. Hierdoor ontstaan er, in plaats van grote ogen, kleine gaatjes in de kaas. Erik gebruikt nog houten vaten en kaasdoeken. De doekvouwen vind je op de kaas terug.

Familie v/d Poel

Rijpwetering - KAAS en Braassem

Hoeve Waterrijk is gelegen op een eiland in de Kagerplassen. Hier wordt al generaties lang echte boerenkaas gemaakt door de familie van der Poel. De kazen wegen minimaal 20 kilo en worden op traditionele manier gemaakt met behulp van houten vaten en linnen doeken. Deze combinatie maakt het mogelijk om kazen te maken die lang kunnen rijpen.

Familie van Schie

Warmond - KAAS en Braassem

De familie van Schie maakt hun biologische Wilde Weide kaas op boerderij ‘de Eenzaamheid’ op een eiland in de Kagerplassen. Wilde Weidekaas wordt het hele jaar door gemaakt, maar de smaak en het uiterlijk kunnen variëren afhankelijk van het seizoen waarin de kaas wordt gemaakt. De Wilde Weide kaas wordt gemaakt van de melk van Montbéliarde koeien. De smaak is romig en mild, met tonen van hazelnoot.

Familie Heemskerk

Oud Ade - KAAS en Braassem

Op boerderij De Morgenstond is de familie Heemskerk de 4de generatie die de echte 'Boeren-Leidse met Sleutels' maakt, een erkend streekprodukt. De boeren-leidse heeft een krachtige, rijke smaak door toevoeging van komijnzaad. Boeren-leidse kaas is oorspronkelijk een bijproduct van de roomboterbereiding. Een heerlijk stukje geschiedenis in een rode korst. De boeren-roomboter van Ellen Heemskerk is natuurlijk ook bij de Kaaswereld verkrijgbaar.

Familie van de Voort

Lunteren - Gelderland

Op biologische kaasboerderij De Groote Voort wordt de Remeker-kaas gemaakt. Hier wordt alleen kaas gemaakt van rauwe, biologsche melk van de eigen Jerseykoeien. Alles draait hier om het eerlijke, duurzame verhaal waarin de natuur haar gang kan gaan. De Remeker-kaas heeft ook een natuurkorst die ingewreven wordt met Ghee (geklaarde boter). Door de rijping en de werking van het microklimaat in het pakhuis, heeft deze kaas een heel eigen smaak gekregen.

Andre van Houwelingen

Kinderdijk - Zuid-Holland

In het Zuid-Hollandse plaatsje Kinderdijk, tussen de wereldberoemde molens, bevindt zich de kleinschalige kaasmakerij van Biokaas Kinderdijk. Door haar unieke locatie komen er toeristen uit de gehele wereld over de vloer. De kaasmakerij is met name gespecialiseerd in de productie van biologisch vegetarische kazen.

Familie Olieman

Reeuwijk - Groene Hart

Kaasboerderij Olieman is een (h)echt familiebedrijf in het Oud-Reeuwijkse platteland. Bij familie Olieman lopen roodbonte melkkoeien met jongvee, varkens, schapen en kippen in de stallen en weilanden rond. De boerenkaas wordt op het familiebedrijf ambachtelijk bereid met melk van de eigen koeien. De melk wordt onbewerkt verwerkt tot echte boerenkaas.

Familie Vogel

Tynje - Friesland

Kaasboerderij De Gelder bevindt zich in het Friese plaatsje Tynje. Anne en Jenny Vogel maken daar hun ‘Hollandse Emmentaler’, een lekkere gatenkaas. Het welzijn van de 220 melkkoeien op de boerderij staat centraal, want als zij zich goed voelen, geven ze de beste melk voor de lekkerste kaas.

Familie Noordam

Hellouw - Betuwe

Zuivelboerderij Noordam in het Betuwse Hellouw is een echt familiebedrijf. Het wordt gerund door de broers Peter en Johan met hun beide vrouwen. In de jaren ’80 is de boerderij begonnen met ongeveer 60 koeien, inmiddels worden er tweemaal daags driehonderd koeien gemolken. Op deze boerderij worden o.a. de Vivaldi’s gemaakt.

Familie Slob

Giessenburg - Alblasserwaard

De boerderij is al vele jaren in de familie, maar door ruimte-gebrek is er in 2011 een geheel nieuw bedrijf gebouwd. Zuivelboerderij ‘De Vlag’ wordt bemand door drie broers: Fokke, Anne en Cees. Alle melk van het bedrijf wordt verwerkt tot kaas, waaronder deze pittige en bijzonder smeuїge kaas.

Familie Verweij

Polsbroek - Regio Stolwijk

Op de boerderij van de familie Verweij wordt sinds 1975 boerenkaas gemaakt. De broers Cock en Pieter zijn inmiddels de 2de generatie die volgens recept van vader Verweij kaas maken. De Italiaanse kruiden kaas bevat onder andere de volgende ingrediënten: - tomaten - olijven - knoflook - oregano. Door het formaat van deze flinke kaas is hij extra romig van smaak.

Familie Langeveld

Steggerda - Friesland

De familie Langeveld is een aantal jaar geleden verhuisd naar het Friese Steggerda. De 100 Holsteinkoeien leveren de melk voor de 65-kilo kazen. Het geheime recept van deze kaas is oorspronkelijk van neef Jos van der Geest uit Oud Ade. Deze grote jumbo is niet makkelijk te maken, maar het lijkt erop dat het talent voor het maken van deze kaas in het familie-DNA zit.

Familie Schep

Bergambacht - Regio Stolwijk

Kaasboerderij Schep ligt in de Krimpenerwaard, midden in het Veenweidegebied van het Groene Hart. De ruim 600 melkkoeien staan de helft van het jaar lekker buiten. Alle geprodueerde melk wordt verwerkt tot Goudse ‘superkaas’ die mooi oud wordt.

Familie Mulder

Melissant - Zuid-Holland

Op Goeree-Overflakkee ligt het familiebedrijf Mulder. De gehele melkproductie van hun 500 koeien wordt gebruikt voor het maken van Goudse Boerderijkaas van 16 kilo. De koeien grazen in weilanden omgeven door zee, waardoor een vollere zilte smaak ontstaat. Door traditionele rijping zijn deze kazen van top kwaliteit!

Familie van Dieijen

Bodegraven - Regio Stolwijk

De Van Dieijens zijn kaasmakers-van-huis-uit. Al vele generaties maken zij buitengewoon smaakvolle kaas op de Arcadiahoeve in Bodegraven. Die traditie laat zich goed proeven!

Familie van Eijk

Vlist - Regio Stolwijk

In het Groene Hart, langs het riviertje de Vlist staat kaasboerderij Van Eijk. Van de melk die de zestig melkkoeien geven maken Adrie en Henriëtte rauwmelkse kazen. Voor de bereiding wordt nu gebruik gemaakt van authentieke houten vaten. De kazen wegen twintig kilo en zijn al verschillende keren in de prijzen gevallen bij de Cum Laude keuringen.