wijnproeverij vWal02
KWproeverijliggend09
KWproeverijliggend03

Grote Najaarsproeverij

Ieder jaar organiseren we begin november een grote najaarsproeverij in Roelofarendsveen. Voorheen organiseerden we deze populaire avond altijd in cafe de Haven. Afgelopen jaren kozen we de 'Van Wal Kas' als locatie.

Deze locatie is groter en past goed bij ons. Het is modern en gezellig ingericht, met genoeg ruimte om onze wijnen en bijpassende kazen op een mooie en overzichtelijke manier te presenteren.

Bij binnenkomst ontvangt u een overzicht (en tevens bestelformulier) met daarop alle wijnen en kazen die u deze avond kunt proeven. Ook is er ruimte om je eigen proefnotities te maken. Het is een echte doe-het-zelf proeverij, wat je proeft en in welke volgorde, bepaal je helemaal zelf. Wij staan voor je klaar om alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.
Kaas- en wijnproeverij 2023

Zeer geslaagde avond met kaas, wijn en gezelligheid!


Afgelopen donderdag 2 november was de jaarlijkse proeverij bij van Wal. Inderdaad de dag dat storm Ciaran over ons land raasde. Desondanks was de opkomst 100%. Vele gasten hadden zich lekker luxe laten brengen en weer laten ophalen met de auto.

 

Vanaf 19.00 uur werden de gasten verwelkomd met een glaasje Rotari Cuvee 28 brut, om de smaakpapillen alvast los te maken. Daarbij kreeg iedereen een lijst met daarop alle kazen en wijnen, met omschrijvingen, die deze avond geproefd konden worden.

 

Om 19.30 uur heette Richard alle gasten welkom. Daarna konden de glazen worden gevuld. Er werd serieus geproefd, gekeurd en genoten. Ontzettend leuk om te zien hoe mensen met elkaar in gesprek gingen over wijn, kaas en lekkere dingen. Vergeten was de storm, iedereen was veel te druk met het noteren van de bevindingen.

 

En die bevindingen leverde ook nog wat op; iedereen die op de bestellijst zijn of haar favoriete wijn-top 3 invulde, maakte kans op een magnumfles Rotari Cuvee 28 brut. Elaine van Emmerik was de gelukkige winnaar, nogmaals gefeliciteerd Elaine! Daarnaast hadden we deze avond een mooie actie; 6 + 1 gratis. Iedereen die 6 flessen wijn bestelde kreeg een extra fles cadeau.

 

Wij kijken terug op een heel gezellige en succesvolle avond op de toplocatie bij ‘Van Wal’. Oh… voor wie nieuwsgierig is naar de top 3; 1 - Rioja Reserva, 2 – Ripasso superieure en 3. – Verdejo de la casa (Bio).


Meer foto's van de wijnavond 2023

KAAS- & WIJN Thuisproeverij

In 2020 zijn we gestart met het ontwikkelen van een KAAS- & WIJN thuisproeverij. Deze werd met heel veel enthousiasme ontvangen.

Met z'n allen proeven en praten over kaas, wijn en andere onderwerpen die het leven aangenaam maken... wat wil je nog meer?!


Organiseer een bijzonder avondje tijdens een gezellige familie-bijeenkomst, vriendenweekend, je verjaardag of gewoon zomaar...
Veel families, vriendengroepen en wijnclubs hebben zich inmiddels door ons laten verrassen met mooie wijnen en bijpassende kazen. Wijn en kaas die je misschien zelf niet zo snel zou kiezen, omdat het toch 'veiliger' is om de bekende keuzes te maken. Maar er zijn nog zoveel fantastische kazen en geweldige wijnen te proeven...
Alle stappen staan goed omschreven. Het enige wat je zelf moet doen is zorgen voor goed gezelschap, voor een heerlijke proeverij met elkaar!

Ieder kwartaal wisselt de proeverij van samenstelling, zo proef je iedere keer nieuwe smaken.


TIP! Geef een KAAS- & WIJN thuisproeverij cadeau!

De KAAS- & WIJN thuisproeverij bestaat uit:

• 6 flessen verschillende wijnen (3 wit, 3 rood)
(eventueel extra te bestellen: dessertwijn + bijpassende kaas)
• 6 bijpassende kazen
• Stappenplan
• Aromawiel
• Kaas en wijn omschrijvingen
• 6 Proefformulieren


Kosten: € 75,-
Graag minimaal 1 dag van te voren bestellen, zodat we de tijd hebben om alle kazen vers voor je af te snijden en alles met zorg klaar te zetten.